Att överta en restaurangverksamhet är lika delar svårt som spännande. En vital detalj att tänka på när man tar över en restaurang är att sätta en prägel på platsen. Oavsett om restaurangen funnits i decennier eller bara några få månader, så ska det vara tydligt för besökarna att förstå konceptet.

Här är några tips på hur en restaurang kan nå sin maximala potential.

  • Inredning
  • Målgrupp
  • Område

 

Inredning till restaurang

restaurang inredningSjälvklart ska ens restaurang kännas trendig och modern. Genom att titta på trender som varit på tapeten de senaste åren är det lätt att precisera några nyckelord: klassiskt med en personlig touch.

För att tänka ekonomiskt och långsiktigt ska inte inredningen vara allt för trendkänslig, för att undvika att restaurangen känns omodern efter ett par år. Fokusera på tidlös design som är enkel när det gäller bord och stolar. Detaljer får gärna vara unika och trendiga. Kuddar, mattor och väggfärg är lätt att anpassa efter säsongstrender och förhöjer mysfaktorn. Sveriges Radio har listat 2019 hetaste inredningstrender, något som enkelt går att applicera på restaurangverksamheten.

Målgrupp

Fundera på vilka som besöker restaurangen och anpassa inredningen efter målgruppen. Här kan det vara läge att fundera över hur bokningsfunktionen ska se ut. Ska alla bord i restaurangen gå att boka eller ska det finnas drop-in bord? Om många av gästerna har barn och barnvagnar med sig kan det vara bra att ordna plats för barnvagnarna och enkla aktiviteter åt barnen vid bordet, som ritpennor eller pussel. Många restauranger tillåter hund i lokalen eftersom många hundägare gärna tar med sina hundar när de går ut för att äta middag. Ett bra tips är att kika på https://furnitgroup.se/ för att få mer inspiration. Annars kan finns det många listor typ denna som Göteborgsposten satt ihop över hundvänliga restauranger Göteborg.

Område

Att ta vara på restaurangens placering är nyckeln till framgång. Finns det utrymme för en uteservering så är det läge att satsa på bekväma sittytor och mycket grönt. Allt som gör restaurangen unik och skiljer den från andra konkurrerande verksamheter bör framhävas. Om lokalen har utsikt över vattnet, ligger på en populär gata eller har möjlighet till större evenemang så är det bra att trycka på det. I marknadsföringen är det bra att lyfta fram det som gör restaurangen till områdets bästa ställe att besöka genom fotografin, illustrationer och text, menar SVT. Våga visa vad restaurangen går för.