man-people-space-deskNär du ska söka jobb som nyexad så ska du hålla dig till precis samma riktlinjer som folk som varit längre inom branschen än dig gör. Men, det är desto viktigare att du sticker ut och övertalar din blivande arbetsgivare varför du ska välja just dig. Här ger vi tips kring personlig marknadsföring och hur du skriver ett grymt personligt brev. 

Bygg ett proffsigt personligt varumärke innan du söker jobb, då blir det också lättare att veta för dig vad du vill söka och vad som är viktigt hos en arbetsgivare för dig. Och sedan när det är dags är det kan du börja med att kolla in en lista över lediga jobb i stockholmsregionen.

Sök jobb med tydligt personligt varumärke

Precis som det är när man ska sälja en produkt så gäller det att sälja in ett varumärke när du söker jobb. Fast när du är på jobbjakt så gäller det att du säljer in dig själv, alltså ditt personliga varumärke. Det behandlar dig som person. Fundera på hur du är som person och vad i din personlighet som kommer att gynna din arbetsgivare. Ditt personliga varumärke kan summeras som hur du uppfattas, upplevs och vad du står för. Skriv två eller tre saker som du verkligen står för, tipsar Arbetsförmedlingen om. Detta blir dina kärnvärden och det som kommer få dig att stå ut i konkurrensen.

Skriv ett perfekt personligt brev

CV i all ära, det är såklart viktigt, men desto viktiga kan det personliga brevet vara för många arbetsgivare. Ett personligt brev ska vara en skräddarsydd presentation av dig, som är riktad till arbetsgivaren. Det är alltså viktigt att du tar reda på mycket om företaget, arbetsgivaren och tjänsten för att kunna skriva ett bra och trovärdigt personligt brev som fångar läsaren. Metros tips är bland annat att anpassa brevet efter mottagaren, sälja dig själv på rätt sätt, inte krångla till det och inte vara för hurtig, skriva professionellt och sakligt, inte vara för pang på och att inleda tydligt och snyggt.

Här följer fler tips i en video från Arbetsförmedlingen: