handskak mellan två personerNär man är utexaminerad så är det inte helt enkelt att få ett jobb, helst för de lite yngre verkar det vara extra svårt. Det handlar ofta om erfarenhet och en fördom att yngre personer inte är en lika stor tillgång som de äldre med mer yrkeserfarenhet. Däremot kan en ung person besitta samma kreativitet som en äldre person, man är också mer formbar som ny i branschen. Ett vanligt fenomen som har kommit på senare tid är uppkomsten av bemanningsföretag. Det tillåter ungdomar att vara inskrivna hos en ständig jobbförmedlare som parar ihop arbetsgivare med kvalificerad arbetskraft.

Att få hjälp att hitta jobb

Många tar extern hjälp när man försöker få jobb och en bra idé är att använda sig av kontakter, exempelvis sitt nätverk på sociala forum som LinkedIn. Men det är även smart att ta hjälp utav just ett bemanningsföretag som Ryska Posten, de är dels en budfirma men också ett bemanningsföretag. Fördelen med att använda extern hjälp är att man ofta kan ge ett litet professionellare uttryck, såsom att någon annan ge referens eller går i godo för dig.

Kontakter är och har alltid varit den enklaste vägen till jobb, det gäller alltså att utveckla sitt nätverk och att hålla kontakten med dem gamla skolkamraterna. Det är också möjligt att man får jobbet om man visar framfötterna och tar direkt kontakt med företag. Det kan handla om att gå på jobbmässa eller liknande, vad man än gör för att skapa kontakt så måste man hålla i det och utnyttja kontakten vid rätt tillfälle.