Låna med hus som säkerhet

Avslag trots hög inkomst

För den som har lån och kanske vill ta ett lån till, så brukar det ofta låta som att man inte har pengar till det. Och det har man ju egentligen inte, annars skulle man ju inte ta ett lån. Men även om du och din partner har det bra ställt tillsammans så kan man ofta få avslag. Det för att banken i sin tur ska kunna se ett vettigt genomförande av lånet och att det inte ska bli allt för hög ränta eller ta för lång tid. Det är, enligt dem, ett sätt att försäkra sig om att det blir rätt. För båda.

Bolån

För inte alls så länge sedan så var ett bolån som man kanske aktade sig för. Man vill inte dö med skulder och att binda upp sig halva livet var väl kanske inget som man kanske drömde om. Men för de som är lite yngre känns det inte främmande alls. När man ändå kommer ha en skuld tills man avlider, så kan man lika gärna låna mycket, till något flott, för att sedan inte amortera något alls. Det kombinerat med att man kan spara pengar på banken till en ränta på 3.5% ränta gör att nationens ekonomi kan komma att gå åt skogen inom en snar framtid. Den höga konsumtionen och frestelsen till att leva ett liv i mer eller mindre lyx gör att hushållen idag gärna överskrider sitt minimum. Det finns ju egentligen ingen anledning att betala av på amorteringen om du ändå kan spara pengar till din egen buffert för att sedan betala enstaka belopp och på så sätt hålla ned dina boendekostnader.

Det finns något för alla

Vill man däremot fortfarande ta lån men känner att man kanske inte vill ha skulder upp över öronen så finns det alltid företag som exempelvis Bluestep.se. Där har du möjlighet att låna pengar även fast du inte har just den där inkomsten som krävs och kanske har fått avslag av banker. Det ska inte vara vad du har gjort som ska styra, utan det ska vara din nuvarande och framtida situation som ska avgöra.

Vad gör företag som Bluestep så intressanta? Jo följande:

  • Du kan få lån trots att du inte har den inkomsten som krävs
  • Du kan använda din bostad som pant
  • Du kan även låna med privatlån utan säkerhet