Att lära sig nya saker är en av huvudsakerna med livet. Det är därför man går i skolan under majoriteten av sina tjugo första år som människa, och vanligtvis tar det inte stopp där utan att man fortsätter att plugga alternativt pausar och tar upp det någon gång senare i livet. Man kan vara tjugo och man kan vara femtio, skolan är alltid öppen för alla!

Något som många vill bli just nu är advokat. Det är en av de utbildningar som är allra svårast att komma in på som sökande i Sverige och det är därmed bara människor med väldigt höga betyg som kan förverkliga sin dröm. Att i framtiden få jobba på en advokatfirma i Göteborg, Stockholm eller Malmö, eller någon av våra mindre städer. En dröm som absolut inte är omöjlig att nå, tvärt om. Det handlar bara om att ha vilja och tålamod och lägga ner mycket kraft och energi på att först genomföra en bra utbildning och sen ge allt för att få det där jobbet man vill ha.

Det är som sagt många som vill bli advokater, i Sverige såväl som resten av världen. Att utbilda sig till advokat i Sverige och senare jobba utomlands, i till exempel USA, är det många som vill. Det kräver dock att man även har koll på lagarna i USA och man måste därför ofta utbilda sig även där. I grunden är juridik sig likt världen över, man lagar och regler skiljer på sig otroligt mycket, men det är inget man inte kan lära sig.